Βαυκαλήματα του Νίκου Νικολαΐδη | Album 1 (DVD)

Blog

ΒΑΥΚΑΛΗΜΑΤΑ - EDITORIAL

Τα "Βαυκαλήματα" είναι ένα μουσικό έργο, "γέννημα" του συνθέτη, στιχουργού, και συγγραφέα, Νίκου Νικολαΐδη, που αποτελείται από ένα διπλό άλμπουμ με 19 νανουρίσματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι παραδοσιακού χαρακτήρα, σε Βυζαντινό και Σμυρνέϊκο ύφος.

Πρόκειται για μία μουσική συλλογή, όπου εκτός από την έμπνευση, το πάθος για την μουσική και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, χρειάστηκαν αμέτρητες στουντιακές ώρες, όπως και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να φτάσει αισίως στην υλοποίησή της, έπειτα από έξι κοπιαστικά χρόνια.

Με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών από τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, γεννήθηκε ένα βιβλίο γεμάτο από παιδικές ζωγραφιές, όπου θα συνοδεύσει το μουσικό έργο των "Βαυκαλημάτων".

Τα "Βαυκαλήματα" είναι μια μουσική ιδέα βασισμένη στην αγάπη, την ευαισθησία και την προσφορά, η οποία θα πρέπει να ενταχθεί ως αντίληψη στη θέση των σημερινών, και αυριανών πολιτών στα κοινωνικά δρώμενα.

Στόχος των "Βαυκαλημάτων", είναι η στήριξη σε Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικά ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο. Για τον παραπάνω λόγο, τα "Βαυκαλήματα" θα παραχωρηθούν προς πάσα εκμετάλλευση σε Κοινωφελή Ιδρύματα, Μ.Κ.Ο, και Ενορίες όλης της χώρας.

Συμμετέχουν οι συνθέτες:

Νίκος Νικολαΐδης

Δημήτρης Πρατσινάκης

Γιάννης Παρίσης

Άννη Νικολαΐδου

Ευχαριστήρια:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, που συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη προσπάθεια στέλνοντας μας τις πανέμορφες ζωγραφιές του βιβλίου.

Για την ομαδική τους συμμετοχή, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, το Δημοτικό Σχολείο Χουδετσίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και τον δάσκαλο κο Γιώργο Δάβο.

Τους συνθέτες: Γιάννη Παρίση, Δημήτρη Πρατσινάκη και την ερμηνεύτρια των Βαυκαλημάτων, Άννη Νικολαΐδου.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η πρώτη ηχογράφηση των Βαυκαλημάτων ξεκίνησε το 2013, όταν η Άννη ήταν σε ηλικία, μόλις 12 ετών.

Εάν επιθυμείτε να σας παραχωρηθεί το μουσικό έργο των "Βαυκαλημάτων", παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση από την 25/10/2016 ως και τις 25/09/2020, για να σας αποστείλουμε την άδεια με τους όρους παραχώρησης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αγαπημένοι μου φίλοι, τα Βαυκαλήματα έχουν ολοκληρώσει τον κοινωφελή σκοπό τους, και σήμερα 25 Οκτωβρίου στα γενέθλια του πατέρα μου, είναι έτοιμα να προσφερθούν δωρεάν σε όλους εσάς.

Για κάποιους ίσως να μην έχουν αξία, αλλά εμένα μου κόστισε το 1/3 της ζωής μου. Είναι ένα δώρο από εμάς για όλες εσάς τις μανούλες, τους μπαμπάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες για τα αγγελούδια σας. Εύχομαι να τα χαρείτε.

Με εκτίμηση

Annie Nikolaidou

Εκτύπωση